19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Paštika z drůbežích jater

Název Množství a jednotka
drůbeží játra 250 g
cibule 1/2 ks
česnek 2 stroužky
máslo 200 g
olej 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje a osmažíme cibuli s česnekem. Přidáme játra a na mírném ohni smažíme asi 10 minut. Přilijeme trochu suchého vína a minutku provaříme a odstavíme z ohně.
Necháme vychladit a pak vše rozmixujeme. Dochutíme pepřem a soli a rozdělíme do mističek.


 


RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...